Puutarhan kovat rakenteet ovat terassin, istutusaltaiden ja kiveysten osalta lähes valmiit. Oleskelualueen pintojen rytmitys ja korkovaihtelut ovat tulleet hienosti näkyviin. Korotetut istutusaltaat tukevat terassin tilankäyttöä ja asettuvat luontevasti terassin kulmauksiin. Toiselle reunalle rakentuu projektin edetessä vielä pergolakatos.

 

Heli 3-2

Rainset Oy on viimeistellyt monitasoisen terassin pintalaudoituksen ja portaat. Terassin pinta on käsitelty kuvausta edeltävänä päivänä rautavihtrilliseoksella, joka nopeuttaa lehtikuusilaudan luonnollista harmaantumisprosessia. Pintalaudoituksesta tulee muutaman kuukauden kuluessa pehmeän hopeanharmaa.

Tekemässäni suunnitelmassa rakenteet muodostavat yhtenäisen ja varsin tiiviin kokonaisuuden, jossa kaikki osaset liittyvät saumattomasti yhteen. Se vaatii rakentajilta erittäin paljon. Minua viehättääkin valtavasti tarkastella huolella toteutettuja yksityiskohtia kuten tässä terassin eri tasojen ja portaiden liittyminen kuvan oikeassa reunassa näkyviin alkuperäisiin kuistin portaisiin sekä taustan istutusaltaaseen.

Heli 3-3

Kulman muodostavat portaat laskeutuvat sulavasti istutusaltaat yhdistävälle kiveykselle. Selkeälinjainen kiveys on toteutettu liuskekiveä jäljittelevillä laatoilla. Korotetut istutusaltaat ja kiveyksen, kuten puutarhan muutkin kivityöt, toteuttaa Saarnivaahtera.

Heli 3-4

Tässä vielä muutamia yksityiskohtia kivitöistä. Heli on onnistuneesti kasvattanut sammalta pihakaivon betoniseen pintaan. Keskeisellä paikalla sijaitseva kaivo on integroitu osaksi suunnitelmaa ja yhdistetty huolellisesti ympärille asennettuun kiveykseen. Sen rouhea, tekstuurinen pinta toistuu myös pergolakatokseen valituissa kalusteissa, joista postailen vielä tuonnempana.

Heli 3-5

Talon ympärillä oleva sokkelisora on korvattu eläväpintaisella ja helppohoitoisella luonnonkiveyksellä, joka kehystää rakennuksen arvokkaasti.

Seuraavalla kerralla pääsemmekin jo tutustumaan puutarhaan istutettaviin kasveihin. Sitä odotellessa, ole hyvä ja liity seuraan Facebookissa. Minut ja Puksipuun löydät sieltä profiililla Puksipuu by Sari Lampinen.