Tilankäyttö ja rakenteet muodostavat äärettömän tärkeän rungon, jota ilman on vaikea luoda tasapainoista puutarhaa. Kuitenkin vasta kun kasvit tuodaan tontille ja aloitetaan istutustyö, alkaa puutarha herätä eloon.

 

Heli 4-2

Lähes kaikki kasvit on nyt paikoillaan ja koristekatteet levitetty istutusalueille. Pergolakatoksen valmistumisen jälkeen kasvillisuutta on vielä tulossa tontin niityn puoleiselle rajalle. Puutarhan istutustyöt on tehnyt Viherpalvelu Saarnivaahtera Oy. Terhakkaat taimet ovat Terolan Taimitarhalta sekä Huhdan Taimitarhalta.

 

Heli 4-3

Heli 4-4

Uusi oleskelualuekokonaisuus on suunniteltu jo olleeseen, vanhaan puutarhaan, jota haluttiin uudistaa muuttuneita tarpeita vastaavaksi. Vaikka istutusaltaiden kaikki kasvit ovatkin uusia, oli ympäröivässä puutarhassa hyvinvoivia, näyttäviä puita ja pensaita, joiden halusin yhdistyvän saumattomasti uusiin istutuksiin.

 

Heli 4-5

Puutarhan kasvipaletti on selkeä ja moderni – koristeheiniä, kompakteja havuja ja tekstuuria tuovia perennoja. Värimaailma on kellertävänvihreää, vihreän eri sävyjä, valkoista sekä tehosteena tummaa viininpunaista. Istutusaltaiden katteet korostavat kasvillisuuden sävyjä. Luonnonkivikate muodostaa eloisan ja monisävyisen pinnan istutusalueelle.

 

Heli 4-6

Oleskelualueen yhteyteen tulevan pergolakatoksen rakentaminen on myös alkanut. Valuperustukset ovat paikoillaan ja kilometri rimaa maalattavana. Suunnittelemani pergolakatoksen rakennepiirustukset on tehnyt Insinööritoimisto Jukka Silver ja kokonaisuuden toteuttaa Jansarak.

Tunnelmallisessa pergolakatoksessa on tilaa ruokailuryhmälle sekä erillinen kulmaus ulkotakan ääressä oleville nojatuoleille. Yhteys puutarhaan ja järvimaisemaan säilyy japanilaisvivahteisesti avoimien ikkunoiden ja seinien kautta.

Ensi kerralla lisää pergolakatoksesta!