Osaatko sanoa, mikä sinulle on TÄRKEINTÄ omassa puutarhassasi?

Tai mikä olisi oleellisinta, jos toteuttaisit oman unelmasi?

Uskalla unelmoida

Onko haaveenasi katseilta suojassa oleva kulmaus, jossa voit ottaa vastaan ilta-auringon säteet, sulkea hetkeksi silmäsi ja nostaa kahvikupposen huulillesi?

Vai haluaisitko pienen, vihreitä vitamiineja pursuavan keittiöpuutarhan yrtteineen, salaatteineen ja muutamine marjapensaineen?

Ehkä haaveenasi on uusi terassialue, joka vastaisi nykyisiä tarpeita ja antaisi iloa niin arjen rauhallisina hetkinä kuin taipuisi toivottamaan ystävät tervetulleiksi?

Tärkeintä on löytää se, mikä tekee juuri sinut onnelliseksi. Siis keskittyä OLENNAISEEN.

Pihan muutostarpeet

Kyllä. Joskus piha tarvitsee täyden muutoksen. Uudet kehykset, jotta arki saadaan rullaamaan ja pihasta helppohoitoisempi.

Myös uudispihalla kaikki on suunniteltava alusta alken. Pohjaratkaisut ja pienet, mutta tärkeät oivallukset tekevät pihasta nautinnollisen tuleviksi vuosikymmeniksi.

Muutoksen ei kuitenkaan tarvitse aina ulottua koko puutarhaan.

Joskus se voi olla vain se yksi olennainen asia.

Kuten Helin puutarhassa.

Näyttävä ja helppohoitoinen terassi

Heli haaveili puolisonsa kanssa uudesta oleskelualueesta, joka tuottaisi iloa keväästä syksyyn sekä talveenkin. Ottaisi vastaan suvun ja lukuisat ystävät. Hiljentyisi ulkotakan ääreen ja antaisi katseen levätä järvenselällä.

Uusi oleskelualue pergolarakennuksineen suunniteltiin ja toteutettiin niin, että se asettui sopuisasti jo olevaan puutarhaan. Sen ympärillä säilytettiin puita ja kasvillisuutta. Karsittiin ja lisättiin istutuksia.

Nyt terassialue on kuin se olisi aina ollut osa muuta puutarhaa.

Vai mitä mieltä olet?

TÄLTÄ puutarha näytti ensimmäisenä keväänään rakentamisen jälkeen.

TÄÄLLÄ voit ottaa osaa syysjuhliin, joissa juhlistimme Helin ja sisustussuunnittelija Pian kanssa puutarhan valmistumista.

Muutokseen tarvittiin myös taitavia rakentajia. Heistä ja rakennusprosessista voit lukea lisää blogin 6-osaisesta viherrakennussarjasta. Ensimmäiseen osaan pääset klikkaamalla TÄSTÄ. Samalla näet, miltä takapiha näytti ennen muutosta.

Entäpä, miltä puutarha näyttää kaksi vuotta valmistumisensa jälkeen ELOKUUSSA 2015? Katso kuvat TÄÄLTÄ. Lue samalla Viherpihassa nro 1-2016 ollut juttu puutarhasta.

Kirjoita kommenttisi ja kerro, mistä sinä nauttisit? Mikä sinulle on tärkeintä OMASSA puutarhassasi?

Puutarhaterveisin

Sari nimmari

Piditkö lukemastasi? Jos haluat saada uusimmat päivitykseni ja kuulla vinkkejä, joista kirjoitan vain sähköpostitse, TERVETULOA mukaan. 

Testaa samalla, mikä on sinun OMA puutarhatyylisi. Saat ilmaisen tyylioppaan.