Lapsiperheen pihauudistus – syksyinen puutarha!

 

Suunnitteluprojektin kuvaus

Lapsiperheen tontti oli suuri, mutta sillä oli ollut varsin vähän käyttöä. Kun talon salaojat uusittiin ja talon ympärys kaivettiin auki, oli pihasuunnitelman teettäminen luontava jatko remontille. Piha päätettiin teettää kerralla kuntoon.

Perhe halusi puutarhaansa eri toiminnoille varatut selkeät tilat – oleskelualue yhdessäoloa ja grillailua varten, söpö leikkimökki, lapsille nurmea pelikentäksi ja pieni hyötytarha. Ratkaisemista vaati myös luontevan kulun puuttuminen autopaikoilta etuovelle.

Pihakäytävä löysi paikkansa talon päädystä, jossa se johdattaa sujuvasti tontin takaosan autopaikoilta pääsisäänkäynnille. Käytävän varrelle sijoittuu myös tontin laajin istutusalue, joka tarjoaa katseltavaa kautta vuoden. Istutusalue ja suuri lehmus luovat talolle vehreät kehykset.

Rakennuksen toiseen päätyy sijoittuu nurmialue sekä hedelmäpuutarha, joka tarjoaa jo muutaman vuoden päästä näkösuojaa myös takapihalle.

Pihasuunnitelmassa oleskelualueelle varattiin puutarhan suojaisin ja aurinkoisin paikka. Siellä on tilaa istuinryhmälle, ruokailulle, grillille sekä auringonotolle. Myös kulku sisätiloihin on myös saatu jälleen käyttöön. Oleskelualueen ympärillä on tilaa myös lasten leikeille ja leikkimökille hyvä näköyhteys.

Terassille luovat lisätunnelmaa muurivalaisimet ja kolmen valoruukun ryhmä, joka luo ympärilleen pehmeää valoa. Suuri pihapuu on valaistu syys- ja talvi-iltojen iloksi suunnattavalla kohdevalolla.

Puutarhasta ja sen kasvillisuudesta toivottiin helppohoitoista. Kasvillisuus on kestävää ja se peittää hieman vartuttuaan tehokkaasti maanpinnan. Oleskelualueen istutukset on sijoitettu korotettuihin istutusaltaisiin ja kasvualusta katettu koristekivillä.

Kohteen tiedot

Asukkaat Lapsiperhe

Valmistumisvuosi 2013

Suunniteltu omakotitalon pihapiiri 

Toteutus Vesa Kylmälä Oy      

Erityistä Suuren pihapuun korostaminen. Avara tontti, jolla haluttiin säilyttää sille ominainen tilan tuntu.

Ennen-Jälkeen: Lapsiperheen pihauudistus

Piha rakennettiin ´avaimet käteen´-projektina kokonaan uudestaan. Katso Ennen-Jälkeen kuvista, mitä uudistuksia puutarhassa tehtiin.

Nyt piha vastaa lapsiperheen toiveita ja tarpeita – niin arjessa kuin juhlassakin.

Etsitkö puutarhasuunnittelijaa? Autan mielelläni.