Jäikö puutarhastasi puuttumaan kasveja viime vuonna? Jotain, mitä et vain saanut taimimyymälästä tai jotain harvinaisempaa haavettasi?

Nyt kannattaa perehtyä siemenluetteloiden ihanuuksiin!

Tiedän. Siemenluettelot saattavat hullaannuttaa täysin. Ainakin minulle on käynyt niin. Jos ei ole tarkkana, saattaa tulla tilattua lukemattomia siemenpusseja ja niiden saavuttua postitse pohtii, mitä ihmettä oikein tapahtui.

Ole tällä kertaa suunnitelmallinen ja mieti tarkasti, minne kasvattamasi taimet sopivat puutarhassasi. Mitä oikeasti tarvitset? 

Parasta on, jos teet listan ennen kuin avaat yhtäkään siemenkuvastoa tai suuntaat myymälään.

Jos et ole koskaan aikaisemmin yrittänyt kasvattaa omia taimiasi. Aloita yhdellä lajilla ja nauti kasvun ihmeestä kevättä odotellessa.

Tässä muutama vinkki avuksesi:

1.Älä aloita liian aikaisin. Malta hetki ja tutustu kyseisen lajin ohjeisiin. Pussin kyljestä löydät useimmiten suosituksen, milloin idätys kannattaa aloittaa ja googlaamalla saat lisää vinkkejä.

2. Jos aloitat varhain, hanki kotipuutarhureille tarkoitettu kasvivalaisin. Niitä löytyy nykyään jo edullisempiakin valmismalleja. Riittävä valo kasvattaa tanakat taimet.

3. Tässä todella tärkeä – Mieti kasvattamillesi taimille paikka valmiiksi eli tee suunnitelma, mihin tulet ne istuttamaan. Se voi olla omassa puutarhassasi tai ystäväsi pihalla, jos innostut oikein kovasti. Näin sinulle riittää ikkunalaudallasi tilaa juuri niille taimille, joita tarvitset!

Taimimyymälöiden valikoimat ovat nykyään todella suuret. Jos haluat tutustua myös postitse tilattaviin siemeniin, tässä muutamia joista olen itse tilannut:

Korpikangas Siemen-Frö

Hyötykasviyhdistys

Exotic garden

Isoäidin Kasvit

ja lisäksi eri kasvitieteelliset puutarhat valikoimineen.

Näillä pääset hyvin alkuun! 

Lisää vielä kommenttisi alle ja kerro, mitä taimia ajattelit kasvattaa tänä vuonna.

Puutarhaterveisin,

Sari nimmari

 

PS. Jos sinulla on rivitalopiha ja tarvitset istutussuunnitelman ensi kesää varten, tutustu laatimiini valmissuunnitelmiin. Löydät ne klikkaamalla TÄSTÄ. Vinkkaa myös kaverillesi, sillä hänelläkin saattaa olla sama pulma siemeniä valitessaan.

Jos pidit lukemastasi ja haluat lisäinspiraatiota puutarhaasi, tule mukaan Puksipuun sisäpiiriin. Löydät oman puutarhatyylisi ja saat ilmaisen e-oppaan, joka kertoo tyylisi pääkohdat. (Jos tyylisi on jo tiedossa, klikkaa vain valitsemaasi opasta ja liity joukkoomme.)